Oefentherapie Mensenwatte?? O, Oefentherapie Mensendieck

Anissa Schoonbrood Oefentherapeut Mensendieck

Oefentherapie Mensenwatte?? Dit is vaak het antwoord dat ik krijg wanneer iemand mij vraagt wat ik voor werk doe.

Aanvullende werking fysiotherapie en Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is jammer genoeg niet zo bekend. Wanneer we rug- of nekklachten hebben gaan we naar de fysiotherapeut. In sommige gevallen echter keert de klacht voortdurend terug. In die gevallen ligt de oorsprong van de klacht dikwijls in de houding. Zo ook bij een jonge fanatieke sportster met hardnekkige rugklachten, die hierdoor op een lager niveau moest gaan sporten. Zij werd door een fysiotherapeut doorverwezen naar mij.

Bewustwording bewegen voor grip op je klachten

Zo volgde een afspraak bij mij, terwijl ze geen idee had wat oefentherapie was en wat het voor haar kon betekenen. Na de intake hebben wij samen naar haar houding gekeken door middel van de spiegels. Op het moment dat zij zichzelf zag zitten in de spiegel schrok ze en riep uit: ‘Jeetje, dit ziet er niet uit! Mijn rug is zo krom als een hoepel!’ Die bewustwording is heel belangrijk en heeft haar gemotiveerd om iets aan haar houding en vooral haar houding tijdens het bewegen te doen. We zijn aan de slag gegaan met alledaagse oefeningen waarmee zij haar rug los kon maken en met oefeningen om haar houding aan te passen. Na een aantal behandelingen waren haar klachten verdwenen en zijn ze ook niet meer teruggekomen. Ook zat zij veel rechterop. Haar reactie: ‘Dat ingezakte zitten, zit ook helemaal niet meer lekker’.

Gehele houding en compleet beweeggedrag

Natuurlijk zal zij, ik en ieder ander weleens de neiging hebben om lekker ingezakt op de bank te zitten. Dat is ook helemaal niet erg. Belangrijk is dat je je er bewust van bent en dat je dit regelmatig aanpast. Dit geeft goed aan wat Oefentherapie Mensendieck is.…… bewust leren bewegen zodat je grip krijgt op je klachten! Kenmerkend voor oefentherapie Mensendieck is dat de oefentherapeut bij een klacht altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en voorkomen kan worden.

Oefentherapie Mensendieck ook bij andere klachten

Oefentherapie Mensendieck helpt ook bij klachten door spanning of stress, het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, problemen met ademhaling of slaapproblemen. Meer informatie vindt u op onze site HoudinginBeweging.nl

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Anissa Schoonbrood, anissa@fysiofit.com

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding