il rencontre un gay grinder site rencontre gay rencontre gay le pian medoc lieux de rencontre gay toulon lieu rencontre gay dijon

Oefentherapie Mensendieck

Lopen, bukken, zitten, tillen, de hele dag zijn we in beweging. De meeste van deze bewegingen gaan onbewust. Iedereen beweegt op zijn of haar eigen manier. Sommige gewoontes zijn echter niet goed voor het lichaam en veroorzaken uiteindelijk klachten aan bijvoorbeeld de rug, nek of schouders. Maar ook bepaalde afwijkingen of ziekten (bijvoorbeeld astma of reuma) kunnen klachten tijdens het bewegen veroorzaken. Deze klachten kunnen behandeld worden via de oefentherapie Mensendieck.

Een behandeling via oefentherapie Mensendieck

De oefentherapeut is een specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Door middel van de oefentherapie behandelen wij uw klachten op het gebied van houding en beweging tijdens uw dagelijkse bezigheden. Bij oefentherapie Mensendieck staat het bekijken van de gehele houding van het lichaam en het totale beweeggedrag centraal. Op deze manier wordt de klacht structureel aangepakt zodat deze verdwijnt en voorkomen kan worden.

Oefentherapie mensendieck - Houding in Beweging

Toepasbaarheid en vergoeding

De toepasbaarheid van oefentherapie Mensendieck is zeer groot. Oefentherapie kan u helpen bij o.a. rugklachten, nekklachten, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en pijn in de gewrichten. Oefentherapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Het is daarom aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten waaruit de behandelingen worden vergoed.

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding