rencontre gay correze gay guy chat avenue chat gay site rencontre gay tarn

Mensendieck

De mens is de gehele dag in beweging. De meeste van deze bewegingen gaan onbewust. Daarbij beweegt iedereen op zijn of haar eigen manier. Sommige bewegingen of aangeleerde bewegingen (gewoontes) zijn echter niet goed voor het lichaam. Dit veroorzaakt op die manier weer klachten aan bijvoorbeeld de rug. Naast bepaalde bewegingen zijn er ook afwijkingen en ziekten (o.a. astma en reuma) die klachten kunnen veroorzaken. Bij Oefentherapie Mensendieck leren wij u middels bewustwording en oefeningen hoe u pijn klachten kunt verminderen en voorkomen.

Meer over Mensendieck

Mensendieck is een paramedische behandeling die gericht is op de houding en de beweging tijdens de dagelijkse activiteiten. Kenmerkend is dat er altijd gekeken wordt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag in plaats van alleen naar de pijnlijke plek. De oefentherapeut van HoudingInbeweging is een specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag en zorgt ervoor dat de klacht structureel aangepakt wordt. Hierbij is het doel om de klacht te laten verdwijnen, te verminderen of te voorkomen.

Mensendieck - Houding in Beweging

Klachten en vergoeding

Mensendieck is voor meerdere klachten een oplossing. Bekijk onder aan de pagina welke klachten er behandelt kunnen worden met deze behandeling. Daarnaast wordt de mensendieck behandeling gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Het is daarom aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten waaruit de behandelingen worden vergoed.

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding