Slaaptherapie

Pijn, spanningen, drukte, verveling, leegte, verdriet, ongemakken, zorgen en angsten leiden bij zo’n 20 tot 30% van de Nederlanders tot slaapproblemen. Als gevolg hiervan wordt de balans in uw leven verstoord evenals het herstellend vermogen van lichaam en geest. Met slaaptherapie – een combinatie van specifieke ontspanningsoefeningen en het weer op de rit zetten van de wisselwerking tussen gevoelens, gedachten en gedrag – zorgt u weer voor een goede nachtrust.

Wij zien veel patiënten met pijn die ook slaapproblemen hebben ontwikkeld. Pijn en slaap hebben namelijk een wisselwerking. Door slaapgebrek kun je meer pijn ervaren en er minder goed mee omgaan en door (meer) pijn kun je weer slaapproblemen ontwikkelen. Hierdoor bestaat de kans dat je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Het is dan zaak die te doorbreken door beide problemen aan te pakken.

Bij HoudinginBeweging kan dat.

Nelleke Toet en Anissa Schoonbrood zijn zowel Mensendiecktherapeuten als slaapoefentherapeuten en zijn aangesloten bij het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten.
Als Mensendiecktherapeuten behandelen zij o.a. mensen met pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Als slaaptherapeuten begeleiden zij mensen met slaapproblemen, al dan niet met pijn.

Deze oefentherapie valt onder de aanvullende verzekering.

Slaapoefentherapie_logo

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding