Artrose

Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stil staat. Tenzij er klachten ontstaan. U heeft last van stijfheid, moeite met lopen. Dan blijkt het artrose te zijn. Artrose is beter bekend als slijtage van de gewrichten. Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal.
Het is, ongeacht de klachten, van groot belang dat u blijft bewegen.  De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen. Want ook al is bewegen erg belangrijk, het is nog belangrijker dat u zich houdt aan uw eigen grenzen. Om uw gewrichten in optimale conditie te houden kan uw oefentherapeut samen met u een goed oefenschema opbouwen dat geheel bij uw lichaam past. Daarnaast is het van belang dat u uw dagelijkse handelingen zo veel mogelijk kunt blijven uitvoeren zonder de gewrichten te veel te belasten. Ook hierbij kan uw oefentherapeut u helpen. Met verscheidene tips en geregeld oefenen leren wij u optimaal gebruik te maken van uw eigen mogelijkheden. Dit betekent dat u ook op lange termijn baat hebt bij de behandeling.

Het netwerk

Wij hebben ons als oefentherapeuten aangesloten bij het Artrose Netwerk. Het artrose netwerk is opgezet op initiatief van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck uit de regio West Brabant en Zeeland. Het netwerk bestaat uit oefentherapeuten die zich verplicht hebben te werken volgens de richtlijn artrose van de VvOCM, aangevuld met de laatste inzichten over evidence based practice en patiëntgestuurde zorg.

Alle therapeuten werken, via het netwerk, ook mee aan onderzoek, gericht op het verder ontwikkelen van de beste oefentherapeutische behandelmethodes voor artrose. Dit, opdat u ook in de toekomst kunt rekenen op de best mogelijke zorg.

Het artrose netwerk is een samenwerkingsverband van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, die zich hebben verplicht om artrose op een speciale manier te behandelen.

artrose netwerk_logo

 

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding