Hulp bij ademhalingsklachten

De ademhaling is een belangrijk onderdeel bij het lichamelijk en geestelijk functioneren. Ademen doen we onbewust. Toch kunnen er door diverse oorzaken, bijvoorbeeld benauwdheid door allergie, astma, longafwijkingen zoals longemfyseem of bij hyperventilatie, ademhalingsklachten ontstaan.
Houding in Beweging helpt u van een verkeerde ademhaling af.

De oefentherapeut Mensendieck biedt hulp bij ademhalingsklachten

Het lichaam kan uit balans raken door de negatieve effecten van een verstoring van de ademhaling door spanning of pijnklachten. Daardoor kunnen symptomen als duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid of moeite met doorademen optreden. Duurt zo’n situatie te lang dan loopt u het risico in een vicieuze cirkel te belanden waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. Het is erg belangrijk dat u leert een dergelijke situatie te doorbreken en te voorkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw ademhalingsklachten.

nhslogo

Ademhalingstherapie Houding in Beweging

De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot ademhalingsklachten. Samen gaan we u op zoek naar de oorzaak van de ademhalingsproblemen. Door middel van oefeningen en adviezen wordt er gewerkt aan een zo optimaal mogelijke natuurlijke en ontspannen ademhaling. De balans tussen spanning en ontspanning wordt daardoor herstelt, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

De oefentherapeut kijkt naar de persoonlijke omstandigheden en het dagelijks leven van de patiënt en past de oefeningen en adviezen hier op aan. Daarbij wordt er veel gebruik van ademhalings- en ontspanningstechnieken volgens de methode van Dixhoorn.

longfonds_logo         logo dixhoorn

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding