Help mijn kind wil niet naar bed! Slaapproblemen bij kinderen

Elke avond dezelfde discussie met uw kind over het naar bed gaan. U vindt dat uw kind naar bed moet om genoeg te slapen, uw kind wil het liefst zo lang mogelijk spelen en opblijven en geeft aan nog helemaal niet moe te zijn.

Slaaptherapie bij kinderen

Forbidden Zone

Dit kan komen doordat uw kind zich in de zogenoemde Forbidden Zone bevindt. Dit is een periode waarin uw kind nog heel actief en alert is. Uw kind voelt zich ook daadwerkelijk niet moe. Dit heeft te maken met de samenloop van het 24-uurs, 12-uurs en 1.5-uurs ritme. Het is beter uw kind pas na dit hyperactieve moment naar bed te brengen. Tegelijkertijd is het belangrijk om er voor te waken dat het slaapritme verschuift naar te laat naar bed gaan. Als het bioritme hieraan is gewend, zal uw kind namelijk nog meer gaan protesteren.

Dus:rekening houden met de Forbidden Zone zonder het bioritme te verstoren.

Slaaptherapie voor kinderen

Rekening houden met de Forbidden Zone zonder het bioritme ter verstoren: dat is niet altijd makkelijk. Mocht dit niet lukken, dan kunt u altijd contact opnemen met onze slaaptherapeuten voor een verdere tips. Dit is een voorbeeld van een slaapprobleem dat vaak voorkomt bij basisschool kinderen. Ook slaapproblemen bij kinderen als gevolg van andere factoren komen regelmatig voor. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding