16 maart wereldslaapdag; Slapen als een Roos

U bent moe en gaat naar bed, maar dan …. u kunt niet slapen. Zorgen, angsten, pijn en andere ongemakken leiden voor veel mensen tot slaapproblemen. Dan gaat ook de angst voor niet niet slapen meespelen. Het gevolg is dat de balans in uw leven en het herstellend vermogen wordt verstoord.

16 maart is het wereldslaapdag; Slapen als een Roos

Anissa Schoonbrood, slaapoefentherapeute
Slapen als een Roos

Op 16 maart is het wereldslaapdag om slaapproblemen onder de aandacht te brengen. Bij Fysiofit/Houding in Beweging doet Anissa Schoonbrood- slaapoefentherapeute – dat met de actie: Slapen als een Roos.
Deze week kunnen patiënten bij Fysiofit Statenkwartier en Fysiofit Benoordenhout een roos meenemen om deze op 16 maart te geven aan iemand met slaapproblemen. Gewoon om aan te geven dat je aan ze denkt, maar zeker ook om aan te geven dat er met slaaptherapie wat aan te doen is.

Help, ik MOET slapen, want ik moet morgen weer vroeg op

Een gedachte die mensen met slaapproblemen ongetwijfeld herkennen. Helaas zorgt deze gedachte echter juist voor het in stand houden van slecht inslapen, moeite met doorslapen of vroeg wakker worden. Wanneer het je lukt je niet druk te maken over een mindere nacht, je schouders ophaalt bij de vermoeidheid van de dag erna, er gewoon niet zoveel op let, dan is de kans groot dat je de nacht erop van nature dieper slaapt en weer verder gaat met je leven.

Wanneer je druk legt op de slaap dan ga je negatief denken denken en je gedrag aanpassen uit ANGST voor een tweede slechte nacht en zal je deze juist in de hand werken. Je slaapt in dat geval niet omdat je bang bent! Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat dit gebeurt als je al langer slecht slaapt, maar probeer hier niet aan toe te geven. Probeer toch de dagelijkse activiteiten op te pakken, lekker te sporten en te bewegen.

Slaaptherapie helpt

Mocht u uw slaapprobleem niet zelf kunnen oplossen en wilt u ook weer leren slapen als een roos? Wilt u weer grip op de wisselwerking tussen gedachtes, gevoelens en gedrag? Neem dan contact met ons op voor slaapoefentherapie, dan kunnen wij u helpen. Wij behandelen naast volwassenen, ook kinderen met slaapproblemen.

 
Contact
  • Oefentherapie Oefentherapie
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Pilates Pilates
  • Behandelruimte Behandelruimte
Een goede houding